Talven hittilaji – liukulumikenkäily!

LIUKULUMIKENKÄILY?

Olet ehkä joskus lumikenkäillyt ja hiihtänyt ja liukulumikenkäily kuulostaa hieman kummalliselta fuusiolta? Ei huolta! Meille suomalaisille riittää kun käännämme murtsikkanapin off asentoon ja lähdemme avoimin mielin kokeilemaan hieman erilaista etenemistapaa hangella. Liukulumikengillä ei siis varsinaisesti hiihdetä – ainakaan siinä mielessä kuin me suomalaiset tuppaamme laduilla vauhdikkasti sivakoimaan – vaan ikään kuin lumikenkäillään ilman jalan nostoa ja alamäet lasketaan leppoisasti liukuen.

Liukulumikengät tarjoavat rajattomat mahdollisuudet seikkailuihin talviluonnossa!

Liukulumikengät – joita karvapohjasuksiksikin (<- suomen kieli <3 )  nimitetään – ovat hieman perinteisiä metsäsuksia lyhyemmät ja leveämmät välineet. Malleja markkinoilla toki on jo monia. Meiltä Aulanko Outdoorsista vuokraat aikuisille ja nuorille KAR147 sekä pienemmille retkeilijöille POH100 malleja.

Erillisiä monoja et tarvitse – liukulumikenkiin riittää omat tukevat talvikengät ja halutessasi voit toki myös vuokrata meiltä talvisaappaat.

VALMISTUS SUOMESSA

OAC Skinbased sivuilta poimittua: “Toimintamme aloittamisesta asti olemme päättäneet pitää OAC Finlandin ja Skinbasedin™ tuotekehityksen ja valmistuksen Suomessa, lähellä kotiamme. Kotimaisella valmistuksella ja työllä on meille suuri merkitys ja arvo. Haluamme siirtää kotimaisen työn kulttuurin ja arvostuksen myös sukupolvelta toiselle. Panostuk-sestamme suomalaiseen työhön Suomalaisen työn liitto myönsi Skinbasedin™-tuotteille Avainlippu-merkin vuonna 2020.Tänä päivänä OAC on moderni kotimainen komposiittivalmistaja Vehoniemen harjun kupeessa Kangasalla, lähellä Tamperetta.”

Tutustu liukulumikenkien tarinaan ja eri malleihin täällä.

MILLAISEEN MAASTOON?

Liukulumikengillä pääset paikkoihin, jotka vaikkapa kengillä tai murtsikoilla eivät ehkä ole saavutettavissa. Et ole sidoksissa reitteihin, vaan kuten lumikekäilyssä, myös liukulumikenkäilyssä vain “taivas on rajana” retkillä talviluontoon!

Omasta mielestämme liukulumikengät ovat parhaimmillaan avoimessa ja hieman kumpuilevassa maastossa. Aulangolla löytyy paljon tähän sopivaa maastoa; on peltoja, golfkenttien reunamia ja järvenjäätä – silmän kantamattomiin!

Voit tutustua ennakkoon Aulangon alueen ulkoilumahdollisuuksiin Metsähallituksen luontoon.fi -sivuilta sekä välinevuokraus -sivultamme löytyvistä kartoista.

Alueella on myös kolme yleistä nuotiopaikkaa.
Nappaa siis reppuun eväät ja lämmintä juomaa ja lähde nauttimaan upeasta Aulangon talviluonnosta!